ESCUDELLA I CARN D’OLLA (VERSIÓ RÀPIDA)

9 des.

Un plat clàssic. La única aportació que hi faig és fer-ho amb la olla a pressió per anar més ràpid. La meva àvia era perruquera, de manera que no tenia gaire temps, per això a casa sempre hem cuinat tot el què podem amb olla a pressió. A més d’anar més ràpid és un estalvi energètic.

Ingredients:

1 ceba

2 patates mitjanes

1 grapat de cigrons que hem tingut remullant des del dia anterior ( o bé obrim un pot de cigrons al mateix moment).

1 paquet de vegetal

300 g de carn picada de vedella

1 braó de xai

un quarter de gallina o dues ales de pollastre,… el què preferim vaja (també pot ser una carcanada de pollastre)

Un os de pernil (si volem) jo moltes vegades no n’hi poso.

El primer que cal fer és preparar la pilota amb la carn de vedella, per fer-ho a la carn picada hi afegim un ou, barregem bé i fem 3 boles, les enfarinem i ja les tenim a punt.

Posem l’aigua a l’olla la salem i hi posem la ceba tallada per la meitat.

Mentre es va escalfant l’aigua anem netejant les verdures i pelant les patates, quan ho tenim a punt ho aboquem a l’olla, hi posem també els cigrons remullats.

A continuació hi posem tota la carn (pollastre, xai i vedella).

Ara ja podem tancar l’olla i esperar que hi hagi pressió, el mecanisme que ho indica ja depèn del tipus d’olla. A partir d’aquí són 35 minuts i ja ho tenim fet.

Fem baixar la pressió de l’olla, refredant-la, la obrim i separem la carn, les patates, la ceba, la pastanaga i els cigrons per una banda i el caldo per l’altre.

Per fer l’escudella, posem el caldo en una olla i  quan bulli hi posem la pasta que vulguem, si tenim pressa la petita es fa més ràpid.

I ja tenim feta l’escudella i la carn d’olla.

DSC_0247

Anuncis

Una resposta to “ESCUDELLA I CARN D’OLLA (VERSIÓ RÀPIDA)”

  1. Pablo Domingo Montesinos Juny 11, 2018 a 12:07 pm #

    Hola!

    Només volia dir-vos que he inclós aquesta recepta en una selecció de “Mejores Cocidos”: https://www.ollaexpress.net/cocido/

    Enhorabona pel blog i la recepta.

    Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: